Lunds konsthall

Fri entré och guidade visningar av utställningen med Poul Gernes.

Vi erbjuder våra besökare extrainsatta guidade visningar under konsthallens sommarutställning med Poul Gernes. Fri entré.

Guidade visningar lördag & söndag kl 15

Lördagen den 28 maj :
Barn och familjevisning kl 11
Barockkonsert av Kulturskolans elever kl 14

Poul Gernes. Retrospektiv
21 maj – 21 augusti 2011
Lunds konsthall och Malmö Konsthall, i samarbete med Deichtorhallen Hamburg

Lunds konsthall

Öppet lördag & söndag kl 10-17

Lunds konsthall
Mårtenstorget 3, Lund
046-35 52 95

Poul Gernes (1925-1996) föddes i Danmark och var under trettio år bosatt i norra Skåne. Han anses vara en av Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer och inte minst en viktig inspirationskälla för yngre konstnärer verksamma idag. Han har lämnat ett imponerande livsverk efter sig, som fascinerar genom sin extraordinära komplexitet. Han rörde sig fritt mellan måleri, skulptur, film och innovativa sociala konstprojekt, samt att han utförde en rad offentliga utsmyckningar.

För att ge en heltäckande bild av Poul Gernes omfattande konstnärskap gör konsthallarna i Malmö och Lund en gemensam utställning, där de tidigare verken kan ses i Lund och de senare i Malmö. Utställningen belyser viktiga stadier i hans utveckling, allt från hans nästintill okända studier från 1940-talet, till de stiliserade blom- och linjeformerna i stort format som präglade konstnärens sena måleri under 1990-talet. Typiska för Poul Gernes är annars hans bildserier från 1960 och 1970-talen med olika linje- och cirkelvariationer, som kan inordnas någonstans mellan minimalism och popkonst.

Parallellt i Lunds Stadspark och Magistratsparken utanför Malmö Konsthall kan man under sommaren beskåda en svit om 7×2 målningar, repliker som särskilt producerats för utställningen och Sommarlund.

Kommentarer är stängda för denna artikel.